Moderator Platform

Moderator van het Dermatoscopie Platform

Tjitske Huisman, verpleegkundig specialist, is moderator van het Dermatoscopie Platform. Zij houdt zich bezig met:

  • feedback geven op casuïstiek 
  • casussen inbrengen, categoriseren en opvolgen
  • vragen van leden beantwoorden
  • leden verwelkomen en met elkaar verbinden 
  • enthousiasmeren en inspireren

Zij is zeer inhoudsdeskundig en heeft diverse basiscursussen en een gevorderden cursus afgerond in de dermatoscopie. Zij houdt zich sinds 3,5 jaar dagelijks bezig met dermatoscopie. Zij is vanaf het allereerste begin aangesloten bij het Dermatoscopie Platform. Het platform is heel waardevol, omdat je met collega’s casuïstiek uit kunt wisselen. Naast het delen en toepassen van kennis is de herkenbaarheid de kracht van dit medium. En er komen steeds meer leden bij! 

Tjitske is sinds 2013 werkzaam in de huisartsenpraktijk. Daarvoor heeft zij jarenlang gewerkt als praktijkverpleegkundige in diverse asielzoekerscentra waar de interesse is ontstaan voor dermatologie. Onder andere vanwege de verschillende huidtypes (blanke versus donkere huid) en daarmee de verschillende dermatologische aandoeningen die zij tegenkwam. Haar eerste kennismaking met dermatoscopie was tijdens een KOH congres waarbij Maartje een workshop gaf. Het is fascinerend wat je allemaal kunt zien met een dermatoscoop wat je met het blote oog niet kunt zien. Dermatoscopie is echter moeilijk en het vereist veel oefening en scholing om er vertrouwd mee te raken. 

Tjitske werkt in 2 verschillende praktijken en haar spreekuur is grotendeels gevuld met dermatologie (schatting 80 %), waaronder een deel verdachte huidafwijkingen. In beide teams heeft zij haar rol als deskundige op het gebied van de beoordeling verdachte huidafwijkingen geïmplementeerd. De meeste patiënten met plekjes en vlekjes of moedervlekken controle komen bij haar op het spreekuur. Af en toe loopt een huisarts in opleiding, coassistent of de PA in opleiding met haar mee wat ze heel leuk vindt. Ook plannen collega’s hun patiënten bij  haar en vragen mee te kijken tijdens hun consulten.